maanantai 7. toukokuuta 2012

Uutuuskirjan mukaan Diana kohteli poikiaan pikemminkin ystävinään kuin lapsinaan.
Prinsessa Diana muistetaan omistautuvana äitinä, jolle pikkuprinssit olivat kaikki kaikessa. Prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan avioerotaistelu kävi kuitenkin niin katkeraksi, että Diana ei voinut olla lokaamatta Charlesia julkisesti pienten poikiensa kustannuksella.
Näin kirjoittaa kuninkaallisiin perehtynyt Penny Junor uutuuskirjassa Prince William: Born To Be King. Otteita kirjasta julkaisi brittilehti Daily Mail.
Prinssi William sai myöhemmin huomata, että äiti, jota hän rakasti niin paljon, saattoi tehdä hänelle niin paljon pahaa.
Äidin lohduttaja
Perustan Williamin lapsuudelle loi vanhempien toimimaton avioliitto, jota sävyttivät riidat, katkeruus ja Dianan hysteeriset itkukohtaukset. Dianan ystävät yrittivät neuvoa prinsessaa salaamaan mielipahansa lapsiltaan, mutta tämä ei siihen kyennyt.
10-vuotias William joutui ojentamaan äidilleen nenäliinoja, joihin tämä voisi pyyhkiä kyyneleensä. Samoihin aikoihin ilmestyi kirja, jossa Diana paljasti yrittäneensä useita kertoja itsemurhaa piittaamattoman miehensä tähden.
Williamille oli aiemmin tuonut turvaa rakas lastenhoitaja Barbara "Baba" Barnes, joka peitteli pojan nukkumaan, luki tälle iltasadut ja piti tälle kuria. Pian Diana tuli kuitenkin mustasukkaiseksi poikiensa läheisestä suhteesta lastenhoitajaan, ja antoi tälle potkut Williamin ollessa 4-vuotias.
William ei ymmärtänyt, miksi rakas Baba oli yhtäkkiä hävinnyt hänen elämästään. Oliko William ollut niin tuhma, että oli ajanut Baban pois, Junor kirjoittaa pienen prinssin ajatelleen.
- Ironista on, että hän (Diana) aiheutti Williamille samoja kipeitä menetyksen ja hämmennyksen tunteita, joiden kanssa hän itse kamppaili 6-vuotiaana, kun hänen äitinsä yhtäkkiä katosi, Junor kirjoittaa.
Dianan äiti lähti rakastajansa matkaan Dianan ollessa vasta lapsi. Junorin mukaan juuri tässä piilee yksi syy siihen, miksi Diana ei koskaan oppinut itse olemaan äiti.
Rankat paljastukset
Eletään 1990-luvun puoliväliä. Charlesin ja Dianan eroa oli käsitelty julkisuudessa jo useita vuosia. Vielä Ludgroven sisäoppilaitoksessa prinssi William oli välttynyt rumilta otsikoilta, kun oppilaitoksen rehtori piilotti lehdet pojan katseilta. Kaikki muuttui, kun William siirtyi 13-vuotiaana Etonin poikakouluun.
William oli vielä sopeutumassa uuteen, isoon kouluun, kun Etonin rehtori kuuli huolestuttavia uutisia. Diana oli lupautunut kertomaan kaiken BBC:n Panorama-ohjelmassa.
Rehtori soitti Dianalla ja vaati tätä kertomaan haastattelun sisällöstä etukäteen pojalle. Diana kieltäytyi, mutta sinnikäs rehtori sai hänet lopulta tulemaan koululle puhumaan Williamin kanssa. Vastentahtoinen Diana viipyi koululla tasan viisi minuuttia. Diana vakuutti, että William olisi hänestä ylpeä, eikä haastattelussa käsiteltäisi mitään kiistanalaista. Ennen kuin William ehti esittää kysymyksiä, äiti oli lähtenyt.
Historiallinen haastattelu
Marraskuussa 1995 kansakunta liimautui televisioiden ääreen seuraamaan, miten kalpean ja heikon näköinen Diana kertoi bulimiastaan, suhteestaan James Hewittiin sekä aviomiehensä "pakkomielteestä" Camilla Parker Bowlesiin.
Oli selvää, että Diana halusi loukata Charlesia mahdollisimman pahalla tavalla. Mitä hän ei ottanut huomioon oli se, miten tämä vaikuttaisi hänen pieniin poikiinsa.
William katsoi koko haastattelun rehtorinsa työhuoneen suojissa. Hän oli syvästi järkyttynyt kuulemastaan. Diana puhui haastattelussa myös Williamista.
- Hän on lapsi ja syvällinen ajattelija. Emme tiedä sitä vielä vuosiin, Diana vastasi, kun haastattelija halusi tietää, miten Diana epäilee suhdekohun vaikuttavan Williamiin.
William suuttui äidilleen, eikä kirjaväitteiden mukaan koskaan täysin antanut tälle anteeksi. Nuorta prinssiä kiusattiin koulussa, eikä äiti tehnyt elämästä yhtään helpompaa. William kuitenkin puolusti äitiään loppuun asti.
Rakkaat pojat
- Kuvitelkaa, millaista on ollut elää läpi kaikki se sonta Williamin lapsuudessa. Avioero, katkeruus, häpeä siitä, että tämä kaikki oli julkista, äidin Panorama-haastattelu, hänen kuolemansa. Isän rakastajatar, joka pian muutti isän kanssa yhteen. Se puistattaa minua, Daily Mail kertoo Williamin ystävän todenneen.
Vaikka Diana teki tahtomattaan poikansa elämästä vaikeaa, hän rakasti pikkuprinssejään ehdoitta, Junor kirjoittaa. Sekä Dianalla että Charlesilla oli tapana hukuttaa poikansa halauksiin ja suukkoihin. Kumpikin halusi antaa pojilleen lämpimämmän lapsuuden kuin mitä heillä itsellään oli ollut.
Ehkä juuri siksi prinssi Williamista on kasvanut kovasta lapsuudesta huolimatta niin vastuntuntoinen ja rakastava mies, Junor kirjoittaa.
Kun William vuosi sitten avioitui pitkäaikaisen rakkautensa kanssa, oli rakas lastenhoitaja "Baba" tärkeänä nimenä vieraslistalla.

Diana rakasti poikiaan yli kaiken, muttei uutuuskirjan mukaan osannut olla äiti.
Onnellisten oloisten perhekuvien takana oli toinen totuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti