perjantai 4. toukokuuta 2012

Brittihovin tyylitiimi on muokannut ujosta opiskelijasta ylvään tulevan kuningattaren.


Hiukset
Kate Middleton on kuuluisa upeasta, paksusta hiuskuontalostaan, josta huolehtii lontoolaiskampaaja Richard Ward. Kihlauksen jälkeen Kate luopui rennosta kampauksestaan ja on sittemmin omaksunut uuden, siistin tyylin. Nyt hän kampaa kiharat pois kasvoiltaan, ja huoliteltu kampaus laskeutuu hillitysti harteille. Daily Mail -lehden mukaan syy on käytännöllinen. Tulevaa kuningatarta kuvataan jatkuvasti ja kampauksen täytyy pysyä poissa silmiltä, olipa sää mikä tahansa.
Meikki
Kate saisi halutessaan käyttöönsä kokonaisen meikkitaiteilijoiden armeijan, mutta tuleva kuningatar ei apua kaipaa - edes hääpäivänään. Sotamaalausta Katen kasvoilla ei ole nähty koskaan, mutta tyyli on kuninkaallisessa tallissa muuttunut entistäkin turvallisemmaksi. Meikki pitää yhtä matalaa profiilia kuin morsian itse. Kate ehostaa kasvojaan usein vain ripsivärillä, kajalilla ja huulikiillolla.
Hampaat
Salamavalot välkkyvät aina, kun Kate vilauttaa kuuluisaa hymyään. Morsian on suunsa suosiosta tietoinen itsekin ja on viime kuukaudet käynyt hoitamassa hampaitaan yksityisklinikalla Lontoossa. Brittihuhujen mukaan Williamin morsian on mitä todennäköisimmin suoristuttanut hammasriviään rautojen avulla. Lisäksi Kate on tiettävästi ottanut purukalustonsa valkaisu- ja tasaushoitoja häitä edeltävien viikkojen aikana.
Vartalo
Kate oli Williamin tavatessaan kokoa 38. Häiden jälkeen Wittonissa esiin astui häästressin kavennuttama Kate, koko 34. Lähipiirinkin huolestuttanut painonpudotus ei hovin mukaan ole seurausta ankarasta dieetistä: morsian on yksinkertaisesti ollut liian kiireinen syödäkseen tarpeeksi. Britanniassa Katen hauras olemus on herättänyt närkästystä, sillä Katea on aina pidetty terveen, nuoren naisen esikuvana. Kyynisimmät ehtivät verrata morsianta jo syömishäiriöistä kärsineeseen prinsessa Dianaan.
Vaatteet
Kuninkaallinen tyylikoulu on tehnyt jakkupuvusta Katen vaatekomeron kulmakiven. Kate on aina pukeutunut siististi, mutta tätä nykyä morsianta ei enää nähdä sinkkuajoilta tutuissa nahkasaappaissa tai minihameissa. Brittistailistit väittävät uuden tyylin vanhentavan Katea useita vuosia. Siihen kuuluu muun muassa se, että jakku on aina napitettu siististi lähes kaulaan saakka. Sekin on käytännön sanelema pakko: kun kuninkaallinen Kate kumartaa, paljasta pintaa ei saa näkyä liikaa.
Sukkahousut
Kate ei nuorempana juurikaan sukkahousuista välittänyt, mutta hovin tyylitiimin astuttua kuvioihin tilanne muuttui. Paljas pinta ei kaikkiin edustustilaisuuksiin sovi, joten morsian on täyttänyt komeronsa paksuilla, jakkupukuihin sopivilla ja sääriä suojaavilla sukkahousuilla.
Kengät
Katen lempikenkiin kuuluvat muun muassa mustat, mokkaiset buutsit sekä suippokantaiset korkkarit. Nyt morsian on alkanut ottanut mallia Euroopan kuningashuoneiden kollegoista ja laittaa jalkaansa jakkupukuun sopivat, tylppäkorkoiset avokkaat.
Käytös
Ujo Kate on aina käyttäytynyt hillitysti. Hovin konsultit ovat kuitenkin opettaneet keskiluokkaiselle, tulevalle kuninkaalliselle muun muassa sen, kuinka pientä käsilaukkua kannetaan oikeaoppisesti. Katen vilkutus ei sen sijaan etikettioppineiden mukaan ole vielä täydellinen. "Hänen vilkutuksensa on yllättävän epäkuninkaallista", toteaa etikettiasiantuntija Jean Broke-Smith Daily Mail -lehdessä. "Ehkä se kehittyy vielä niin, että sormet pysyvät kiinni toisissaan".
Kehonkieli
Uuden Katen liikkeet ovat kuin tarkkaan suunniteltua koreografiaa, uskovat brittiasiantuntijat. Spontaanin liikehdinnän tilalle on tullut jäykkää, ryhdikästä kävelyä. Kate seisoo suoremmassa kuin aiemmin, ja pään asentokin on muuttunut ylväämmäksi. Morsiamelle on myös opetettu, kuinka kansalle puhutaan: katso suoraan silmiin ja kuuntele, mitä he sanovat. Katen lukuisiin valokuviin ikuistettu nauru on hovin tapoja tuntevien mukaan sekin tarkoin harjoiteltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti