keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Jättiperintö tilille

OMISTUASUNTO? Williamin ja Katen uskotaan sijoittavan rahat perheasuntoon.

 Williamista ja Katesta tulee miljonäärejä, kun pari saa reilun 13 miljoonan euron potin prinsessa Dianan omaisuudesta.

Kun prinssi William 21. kesäkuuta täyttää 30 vuotta, kruununperillisestä ja Catherine-vaimosta tulee kertaheitolla multimiljonäärejä.

Pari saa tuolloin virallisesti käyttöönsä puolet syyskuussa 1997 kuolleen prinsessa Dianan omaisuudesta, jonka uskotaan tällä hetkellä olevan noin 26 miljoonan euron arvoinen.
Dianan testamentti määräsi vuonna 1997, että kaikki omaisuus jaetaan tasan Williamin ja Harryn kesken poikien tullessa 30 vuoden ikään.
Osakkeista, designer-vaatteista, koruista ja Dianan 17 miljoonan punnan avioerorahasta koostuneen omaisuuden arvo oli tuolloin verojen jälkeen 12 966 022 puntaa (noin 16 miljoonaa euroa). Summa laitettiin kasvamaan korkoa sijoituksiin ja säätiöihin.
Englantilaisen Metro-lehden mukaan omaisuuden arvo on noussut huimasti. Näin ollen Williamin kassaan uskotaan kilahtavan kesäkuussa arviolta noin 13 miljoonaa euroa. Loppusumma jää odottelemaan Harryn 30-vuotisjuhlia.
Viimein omistusasunto?
Hovi ei ole paljastanut, aikooko reilu vuosi sitten avioitunut pari nostaa summan heti ja mihin tuoreet miljoonat sijoitetaan. Williamin - tulevan kuninkaan - omaisuus kasvaa tulevaisuudessa huimasti, joten prinssin sanotaan harkitsevan jopa osuutensa pienentämistä niin, että pikkuveli-Harrylle jäisi enemman rahaa.
Toinen vaihtoehto on se, että Kate ja Wills sijoittavat rahat ensimmäiseen omaan asuntoonsa. Williamin vuositulot brittiarmeijan pilottina ovat tällä hetkellä 50 000 euron luokkaa, joten Dianan perinnöllä parilla olisi varaa viimein hankkia haaveilemansa perheasunto Lontoon keskustasta tai vastaavasti prinssi Charlesin High-groven kartanon liepeiltä.
Ei rahahuolia
William ja Kate välttelevät tuhlailua, vaikka parilla siihen mahdollisuus olisikin. William tienaa palkkansa lisäksi vuosittain reilun miljoonan euron verran isänsä prinssi Charlesin säätiön kautta. Katen tuloja ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta tiedossa on se, että nuori herttuatar saa vuosittaisen könttäsumman muun muassa edustus-, vaatetus- ja matkustuskuluihinsa suoraan kuningashuoneen pussista.
Arkisia rahahuolia Katella ja Willsillä ei siis ole, mutta Kensingtonin palatsin siivessä asuvan parin tiedetään haaveilleen omasta asunnosta jo kauan - suurta perhelukaalia ei kuitenkaan ole haluttu ostaa velkarahoilla.
- Mihin muuhun (kuin asuntoon) he rahaa tarvitsisivat, hovin lähde kommentoi Daily Mail -lehdelle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti