tiistai 26. kesäkuuta 2012

Iso-Britannian hovi päivitti virallista protokollaansa, josta löytyy merkittynä selvästi siniveristen arvojärjestys ja se, kuka niiaa ja ketä.
Daily Mail -lehti kertoo, että kuningatar Elisabeth olisi päivittänyt sääntöjä Cambridgen herttuattaren eli prinssi Williamin vaimon Catherinen takia. Samankaltaisia muutoksia tehtiin myös vuonna 2005, jolloin prinssi Charles sai virallisesti Camillansa.
Koska Catherine on alkujaan täysin tavallinen tyttö, ei hän tulevasta kuningatar-tittelistään huolimatta pääse nokkimislistalla korkealle. Hänen nimittäin on niiattava kaikkia kuninkaallista verta suonissaan kantavaa hovin jäsentä niin julkisesti kuin yksityisestikin. Niiausvelvotteistaan Catherine pääsee vain silloin, kun hän esiintyy miehensä rinnalla. Silloin toivottavaa olisi, että esimerkiksi prinssi Williamin serkut, prinsessat Beatrice ja Eugenie, niiaisivat puolestaan Catherinea.
Daily Mailin haastatteleman kuninkaallinen historioitsija Brian Hoyen mukaan niin tuskin tulee kuitenkaan tapahtumaan.
- Prinsessat todennäköisesti ajattelevat, että miksi heidän pitäisi niiata Katea? Hehän ovat siniverisiä, toisin kuin hän.

Iso-Brittannian kruununperijä prinssi William, Cambridgen herttua, täytti torstaina 21. kesäkuuta 30 vuotta. Tiesitkö näitä 15 faktaa hänestä?
1. Hänen koko nimensä on William Arthur Philip Louis Windsor.
2. Hän syntyi 21. kesäkuuta, 1982 St. Maryn sairaalassa, Lontoossa. Hän painoi vain hieman yli kolme kiloa.
3. Hänen lempinimiään ovat Big Willie, P.Willie, Wills, Billy, Wombat (vompatti), Prince of Wails, and His Naughtiness (Hänen Tuhmuutensa).
4. Hän sai osuman golfmailasta olleessaan lapsi, minkä vuoksi hänen otsassaan on Harry Potter -tyylinen arpi.
Sankari William
5. Hänet julistettiin sankariksi pian sen jälkeen, kun hänestä tuli etsintä- ja pelastushelikopterilentäjä. Hän pelasti vuorille myrskyssä jumittuneen ja rintakivuista kärsineen miehen hengen.
6. William ja hänen nykyinen puolisonsa Catherine kertoivat kihlauksestaan kuningatar Elisabetille ja Walesin prinssi Charlesille vain paria tuntia ennen kuin asia julkistettiin.
7. Hänen työtoverinsa kuninkaallisissa ilmavoimissa jekuttavat Williamia usein. He ovat hankkineet varaston Williamin ja Catherinen keräilytavaraa ja jättävät niitä Williamin löydettäväksi. Hän saattaa törmätä omilla kasvoillaan somistettuun tyynyyn avatessaan kaapin tai saada käteensä kupin omalla kuvallaan.
8. 14-vuotiaana William julisti pitävänsä Spice Girls-yhtyeen Emma Buntonista, joka korvasi aiemman ihastuksen kohteen, Pamela Andersonin.
William ja Harry edustivat joulupäivänä 2000.
9. Hän myöntää olevansa huono tanssija ja sanoo vaimonsa Catherinen voivan tanssia hänet pöydän alle.
10. Hän yritti kerran suunnata huomion pois itsestään yökerhossa kertomalla olevansa poika nimeltä Danny, joka sekoitetaan usein prinssi Williamiin.
11. Jos hän olisi näkymätön päivän ajan, hän tahtoisi mennä sanomalehden toimitukseen ja kuunnella, millaisia tarinoita hänestä kerrotaan.
12. Hänen häitään seurasi 24,5 miljoonaa ihmistä Isossa-Britanniassa ja arviolta kaksi miljardia ihmistä koko maailmassa.
Kuninkaalliset häät kiinnostivat miljardeja.
13. Hän tunnustaa, että hän hädintuskin nukkui häitään edeltävänä yönä innostuksen, hermostuneisuuden ja ulkona parveilevien ihmisten äänten vuoksi. Hän pelkäsi olevansa niin sekaisin, että kompuroisi portaissa.
14. Hän kertoo yrittäneensä tehdä Catherineen vaikutuksen kokkaamalla hienoja aterioita, mutta aina jokin paloi pohjaan, läikkyi yli tai syttyi tuleen.
William ja Kate tapasivat toisensa yliopistossa.
 15. Hän uskoo voittavansa helposti veljensä prinssi Harryn kädenväännössä - eikä se hänen mukaansa olisi edes todellinen taistelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti